Tour - Vores Forening

Pris for revision af grund- eller ejerforeningens årsregnskab

Prisen for revision af ejerforeningens regnskab kan variere meget mellem revisorere. Her er hvad I bør betale.

Kasper Frandsen
6/4/2022
Guides

Markedet for revision af regnskaberne for ejerforeninger, grundejerforeninger, laug og andelsboligforeninger har meget lav gennemsigtighed. Det kan ses ved at priserne typisk ikke er offentligt tilgængelige, og det dermed er svært at vurdere om man betaler den rigtige pris.

Prisen afhænger af hvilken type revisor

Det er ikke kun foreningens drift der bestemmer prisen på revisionen af årsregnskabet, men også bestemmelserne i foreningens vedtægter. I størstedelen af alle ejerforeninger, laug og grundejerforeninger, samt i alle foreninger der følger normalvedtægten, er der fri valg mellem en intern revisor, en ekstern revisor og en registreret revisor.

Den interne revisor kan være hvilket som helst medlem af foreningen, som ikke er i et afhængighedsforhold med formanden eller kasseren. Dette er typisk den billigste løsning, men kan give udfordringer med partiskhed og manglende fagligt grundlag.

En ekstern revisor er en ekstern virksomhed eller person, som ikke har direkte forbindelse til foreningen. Her er der tale om en økonomiuddannet, uafhængig tredjepart, hvilket gør denne løsning meget udbredt blandt de fleste foreningstyper. Læs mere om fordelene ved en ekstern revisor her.

I enkelte foreninger er der krav om revision ved en registreret eller statsautoriseret revisor. Dette er typisk i meget store ejer- og andelsboligforeninger, og vil som tommelfingerregel betyde en pris der er 50-100% højere end ved en almindelig ekstern revisor.

Gennemsnitspriser for revision i danske ejer- og grundejerforeninger

I denne oversigt giver vi eksempler på de priser, som de danske ejerforeninger betale. Gennemsnitspriserne er fundet ved en rundspørge blandt grund- og ejerforeninger i foråret 2022. Vær opmærksom på, at prisen kan være højere for foreninger med særlige behov.

Prisen på revision for en mindre forening med en omsætning under 500.000 kr.

Blandt de mindre foreninger med en omsætning på maks. 500.000 kr. er der udpræget brug af interne og ekterne revisorere, og kun særlige tilfæde valgt en registreret eller statsautoriseret revisor.

Foreningerne med en omsætning i dette leje betaler typisk mellem 5.000 og 10.000 kr. for en ekstern revisor, og mellem 8.000 kr. og 13.000 kr. for en registreret eller statsautoriseret revisor.

Prisen på revision for en mellemstor forening med en omsætning mellem 500.000 kr. og 1.000.000 kr.

Blandt de mellemstore foreninger er der en større andel af foreninger med en registreret revisor, særligt i foreninger der har ekstern administrator og hvor administratoren samarbejder med et specifikt revisionsselskab. Størstedelen har intern eller ekstern revisor.

Foreningerne med en omsætning i dette leje betaler typisk mellem 10.000 og 17.000 kr. for en ekstern revisor, og mellem 15.000 kr. og 25.000 kr. for en registreret eller statsautoriseret revisor.

Prisen på revision for en stor forening med en omsætning på over 1.000.000 kr.

Blandt de større foreninger med en omsætning på over 1.000.000 kr. er der 1.000.000 er der en tæt på ligelig fordeling mellem registrerede revisorere og eksterne revisorere. Der ses en klar sammenhæng mellem omsætning og valget af en registreret eller statsautoriseret revisor.

Foreningerne med en omsætning i dette leje betaler typisk mellem 15.000 og 26.000 kr. for en ekstern revisor, og mellem 18.000 kr. og 34.000 kr. for en registreret eller statsautoriseret revisor.

Udnyt muligheden for revision direkte i Vores Forening

Det har stor betydning for både pris og tidsrammen for revisionen, at revisoren kan arbejde i jeres økonomisystem. Hvis I benytter Vores Forening anbefaler vi at vælge Vores Revision som foreningens revisor. Vores Revision kan nemlig tilgå og revidere foreningens regnksab direkte i Vores Forening.