At sætte jeres forening op på Vores Forening kan virke som en stor opgave, men frygt ej! Med denne guide ved jeres side vil det tage mindre end en time at få alt på plads.
Når først opsætningen er på plads, vil I opleve, hvor meget lettere det er at administrere jeres forening. Hvis I foretrækker ikke selv at stå for oprettelsen, tilbyder vi en komplet oprettelsespakke.
Opsætningen af jeres forening på Vores Forening er et afgørende skridt mod en mere effektiv og strømlinet foreningsadministration. Selvom det kan virke uoverskueligt ved første øjekast, vil denne guide lede jer gennem processen trin for trin. Det er af yderste vigtighed at følge denne guide nøje, da en korrekt opsætning vil bane vejen for nemmere administration fremadrettet.
Vær opmærksom på, at I inden opsætningen skal have oprettet en forening ved at følge denne guide.
Tidsforbruget for opsætningen kan variere; for nog le kan det tage mindre end en time, mens det for andre kan strække sig længere afhængigt af kvaliteten og tilgængeligheden af de data, I har til rådighed.
Inden I dykker ned i opsætningsprocessen, vil vi kraftigt anbefale, at I starter med at se vores demo af Vores Forening. Dette vil give jer et solidt indblik i den grundlæggende navigation og funktionalitet af platformen, hvilket vil gøre selve opsætningen langt mere intuitiv.
Skulle I på noget tidspunkt føle jer usikre eller ønsker at spare tid, så er det muligt at tilkøbe vores komplette oprettelsespakke, hvor vi tager os af hele opsætningen for jer.
Husk også, at vores support står til rådighed alle hverdage på support@voresforening.dk. Det er gratis at skrive til supporten for alle foreninger, med et gyldigt abonnement.
Når I har oprettet jeres forening på Vores Forening, er næste vigtige skridt at tilføje husstande og beboere. At forstå forskellen mellem husstande og beboere og have dem korrekt opsat fra starten kan gøre en verden til forskel i jeres daglige administration.
Husstande vs. Beboere:I Vores Forening skelner vi mellem husstande og beboere. Det betyder, at information om selve boligen (husstanden) holdes separat fra de personer (beboere), der bor der. Det giver jer fleksibilitet, især i situationer, hvor flere beboere bor i samme husstand, eller hvor beboerskabet skifter, men husstandsinformationen forbliver den samme.
To metoder til oprettelse: Grundlæggende er der to metoder til at tilføje disse data:
Hvad I skal bruge: For at sikre en problemfri oprettelse skal I have følgende informationer klar:
Husstande:
Beboere:
Se vores instruktionsvideo: For at gøre processen så simpel som mulig har vi lavet en instruktionsvideo, der trin for trin guider jer gennem oprettelsen, uanset om I vælger import eller manuel oprettelse.
Når du har styr på husstandene og beboerne i din forening, kan det være en god idé at organisere dem i grupper. Dette kan være særligt nyttigt i større foreninger eller i foreninger, hvor der er brug for forskellig kommunikation eller opkrævninger til forskellige segmenter af medlemmerne.
Grupper kan bruges til at samle husstande efter geografisk placering, som eksempelvis veje eller opgange, eller efter funktion, som for eksempel bestyrelsen, udvalg eller arbejdsgrupper. De kan også anvendes til at sende beskeder eller dele filer med en specifik undergruppe af foreningen.
Nu har du oprettet en gruppe, og du kan begynde at bruge den til at målrette kommunikation, dele filer eller administrere opkrævninger. Husk, at du altid kan gå tilbage og redigere gruppens medlemmer eller information, hvis der sker ændringer i din forening.
Foreningens dokumentarkiv er et essentielt redskab til at centralisere og dele vigtig dokumentation blandt medlemmerne. Det kan være alt fra officielle dokumenter som vedtægter og referater fra generalforsamlinger til andre relevante filer, der er vigtige for foreningens drift og historik.
Mapper er en effektiv måde at organisere dokumenterne på. Du kan oprette så mange mapper, du har brug for, og endda have mapper indeni andre mapper for en endnu mere detaljeret struktur.
Nu har du en ny mappe klar til brug.
Dokumenter skal altid uploades i en mappe. Du kan uploade alle typer af dokumenter, og processen er enkel og ligetil.
Som standard vil kun bestyrelsen have adgang til dokumenterne, men du kan aktivt dele dokumenter med andre grupper eller enkeltpersoner, hvis det er nødvendigt.
Dette sikrer, at alle relevante parter har adgang til den nødvendige information, mens fortrolige dokumenter forbliver beskyttede. Husk på, at en god organisation og navngivning af mapper og dokumenter vil gøre det lettere for alle medlemmer at finde de informationer, de har brug for.
Når bestyrelsen er aktivt involveret og bruger systemet, fungerer foreningen optimalt. Opsætning og opdatering af bestyrelsesmedlemmerne er derfor et vigtigt skridt.
Bemærk: Ændringerne vil påvirke adgangsniveauet på platformen og bør derfor nøje afspejle den aktuelle bestyrelseskonstellation som valgt på den seneste generalforsamling.
For at sikre en effektiv og sikker brug af platformen, er det vigtigt at forstå de forskellige adgangsniveauer og rettigheder, som er tilknyttet de forskellige roller i foreningen. Disse rettigheder definerer, hvad hvert medlem har adgang til og kan gøre på platformen, hvilket hjælper med at beskytte følsomme oplysninger og sikrer, at kun de med de korrekte beføjelser kan foretage bestemte handlinger.
Ved at følge disse trin sikrer du, at bestyrelsen er korrekt opsat i systemet, og at hvert medlem har de nødvendige rettigheder til at udføre deres rolle effektivt. Dette er fundamentet for en velfungerende forening, og det næste skridt vil være at opsætte økonomi- og regnskabsfunktionerne for at fuldende processen.
For at sikre, at økonomien i jeres forening fungerer fejlfrit, er det afgørende at tilpasse økonomiindstillingerne korrekt. Dette trin guide jer gennem processen.
Ved at gennemgå og justere disse indstillinger, sikrer I, at økonomien i jeres forening er sat op korrekt og klar til brug. Dette er et essentielt skridt før I går videre til opsætningen af økonomi- og regnskabsfunktionerne.
At have en præcis opsætning af foreningens bankkonti er essentielt for en fejlfri økonomistyring. Her vil vi guide jer igennem processen med at opsætte og redigere bankkonti i jeres system.
Trin 1: Naviger til bankkonti
Trin 2: Rediger primær konto
Trin 3: Udfyld informationer for regnskabskontoen
Trin 4: Tilføj yderligere konti (Hvis nødvendigt)
Ved at følge disse trin sikrer I, at alle foreningens bankkonti er korrekt opsat i systemet, hvilket er afgørende for en præcis og effektiv økonomistyring.
Kontoplanen spiller en central rolle i håndteringen af foreningens økonomi, da den giver en oversigt over de konti, der anvendes til at kategorisere alle indtægter og udgifter. For at lette arbejdet for kasseren, tilbyder systemet en standard kontoplan, som kan anvendes med det samme.
Den indbyggede kontoplan i systemet er designet til at dække de mest almindelige behov inden for foreningsregnskab. For mange foreninger vil dette være en nem og hurtig løsning, der sikrer, at alle posteringer lander på de rette konti.
Hvis jeres forening har særlige behov eller allerede anvender en specifik kontoplan, er der mulighed for at tilpasse systemets kontoplan efter jeres ønsker. Se vores instruktionsvideo, der trin for trin guider jer gennem processen med at tilpasse kontoplanen.
Bemærk, at der er visse konti i systemet, som er nødvendige for dets funktion og derfor ikke kan slettes. Disse konti er designet til at assistere kasseren i regnskabsføringen, og at fjerne dem ville forstyrre systemets evne til at fungere korrekt.
Åbningsbalancen er et essentielt element i regnskabet, da den angiver de beløb, der står på foreningens konti ved starten af regnskabsåret. Det kan for eksempel være saldoen på en bankkonto den 1. januar. For at sikre et korrekt regnskab og muliggøre en problemfri udarbejdelse af årsrapporten, er det afgørende, at åbningsbalancerne indtastes præcist.
Hvis jeres forening tager regnskabssystemet i brug ved starten af et nyt regnskabsår, skal der kun indtastes åbningsbalancer for balanceposterne, altså aktiver og passiver. Disse beløb kan findes i balancen fra jeres seneste årsregnskab. Vær opmærksom på, at balancen altid skal gå op, så det totale beløb af aktiver og passiver skal være ens.
Hvis foreningen derimod påbegynder brugen af systemet midt i et regnskabsår, og I har bogført dele af regnskabet i et andet system, er det nødvendigt at overføre åbningsbalancer for den dag, I ophørte med at bogføre i det gamle system. Dette indebærer også, at der skal indtastes åbningsbalancer for driftsregnskabskontiene.
Bemærk: Åbningsbalancer i kredit (indtægter og passiver) noteres med et minus foran beløbet, mens åbningsbalancer i debet (udgifter og aktiver) noteres som positive beløb.
For at sikre, at alt er korrekt indtastet, anbefales det at gennemgå foreningens rapporter, som nu burde afspejle de indtastede åbningsbalancer. Se instruktionsvideoen nedenfor for at lære, hvordan I anvender rapporterne effektivt.
Et klart og veldefineret budget er essentielt for at opretholde en sund økonomi i foreningen. I Vores Forening kan I nemt oprette og redigere jeres budget, hvilket vil være en stor hjælp til at bevare det økonomiske overblik. Budgettet vil automatisk blive inkluderet i alle rapporter, hvilket gør det nemmere at følge op på foreningens økonomi.
Nu har du oprettet et nyt budget.
Nu har du redigeret budgettet, og ændringerne vil blive reflekteret i de relevante rapporter. Dette sikrer, at I altid har et opdateret overblik over, hvorvidt foreningen følger budgettet, og hvor der eventuelt skal justeres.
Opkrævningssystemet i Vores Forening er designet til at lette arbejdsbyrden for foreningens kasserer ved at automatisere udsendelsen af opkrævninger for fællesbidrag, kontingent, haveleje og andre gebyrer. Dette system sikrer en ensartet og rettidig opkrævning, og sparer værdifuld tid.
Før I kan begynde at opsætte opkrævningerne, er det afgørende, at fordelingstallene er blevet importeret korrekt i løbet af andet skridt i denne guide. Dette sikrer, at opkrævningerne bliver beregnet og fordelt korrekt mellem medlemmerne.
Opkrævningerne køres i faste intervaller, og de kan indeholde et hvilket som helst antal forskellige fakturalinjer. Her er de grundlæggende trin for at opsætte opkrævningerne:
Når opkrævningerne er opsat, vil systemet automatisk håndtere resten. Kasseren vil modtage en e-mail 5 dage før opkrævningerne bliver sendt ud, så vedkommende er informeret og kan være forberedt.
Denne funktion er en af de mest værdifulde i Vores Forening, da den sikrer, at alle medlemmer bliver opkrævet rettidigt og korrekt, uden at det kræver manuel indsats hver gang. Det frigiver tid for kassereren og andre bestyrelsesmedlemmer, så de kan fokusere på andre vigtige opgaver i foreningen.
Tillykke med opsætningen!
Nu hvor jeres forening er fuldt opsat i Vores Forening, er I klar til at tage hul på en nemmere og mere strømlinet hverdag som frivillig i foreningens bestyrelse. Det næste skridt er at afprøve systemet, blive fortrolig med dets funktioner og selvfølgelig invitere alle jeres medlemmer til at deltage.
Vi forstår, at der kan opstå spørgsmål undervejs, og vi ønsker at sikre, at I føler jer støttet hele vejen. Her er nogle af de ressourcer, vi tilbyder:
Vi har lavet en række guides som denne, der er relevante for nye brugere af Vores Forening. De er opdelt til hhv. kasserer og øvrige bestyrelsesmedlemmer.
I bunden af skærmen, i højre hjørne, finder I en redningskrans. Her kan I få adgang til guides, videoer og hjælpeartikler for alle dele af platformen. Vores vidensdatabase er også tilgængelig her.
Vores dedikerede supportteam sidder klar til at hjælpe jer på alle hverdage. Skriv til os på support@voresforening.dk og husk at inkludere navnet på jeres forening samt en klar beskrivelse af jeres udfordring, så vi kan assistere jer så hurtigt og effektivt som muligt.
Vi håber, at denne guide har været nyttig for jer, og vi ser frem til at støtte jer i jeres arbejde i Vores Forening. Velkommen ombord, og god arbejdslyst!