Tour - Vores Forening

Hvordan skaber I sammenhold gennem foreningens udeareal?

Et hyggeligt og lærerigt miljø, kan give beboerne sammenhold og velvære i laug, grund- og ejerforeningen.

Simone Blicher
20/10/2022
Guides

Der er mange faktorer der kan spille ind, når foreninger forsøger at skabe sammenhold. En af faktorerne kan være at skabe fællesskab gennem udearealerne. I denne artikel vil vi gennemgå 3 forskellige faktorer, der kan skabe et bedre udemiljø og være med til at påvirke sammenholdet og fællesskabet i ejerforeninger, grundejerforeninger og laug. 

Hvad kan fællesarealerne tilføje? 

Fællesarealerne kan være med til at skabe hygge, sociale aktiviteter og synlighed blandt beboere. At skabe hygge på et fællesareal kan være rigtig svært, men lige så svært det er, lige så gavnligt kan det også være. Et hyggeligt fællesareal kan give beboerne mere plads at boltre sig på og det kan være med til, at højne det forhold beboerne har til hinanden. Hvor et lærerigt fællesareal kan give foreninger med børn, en mulighed for at udforske haven og lære noget om de forskellige planter, om hinanden eller noget af det I ellers kan finde på. 

Et hyggeligt og gavnligt udemiljø, kan såvel også øge livsglæden og kvaliteten ved at bo i området og derved kan I øge chancen for, at beboerne bliver boende i længere tid. Ligeledes gør det, det nemmere for beboerne at stoppe op og snakke med hinanden.

Legeplads og udekøkken

Et udeareal kan ofte piftes op ved at sætte fx et legestativ eller udekøkken op. Selvom en legeplads ofte bliver brugt af børnene, er det ofte her forældrene ubevidst socialiserer. Dette giver forældrene mulighed for at mødes og snakke sammen på en anderledes måde, alt imens de kan se børnene lege. 

Et udekøkken kan også være en uformel måde at mødes på. Det giver beboerne en anledning til at samles, hvor de kan grille og lave mad sammen. Beboerne kan arrangere at mødes til aftensmad eller de kan lave hver deres mad og spise sammen. Dermed er det også naturligt at implementere et borde-bænke-sæt i udeområdet. Det giver dem mulighed for, at bruge tid sammen og dermed skaber et større fællesskab i foreningen. Formålet med at opbygge en legeplads og udeareal, hvor der er god plads til beboerne, er at skabe sammenhold, opbygge fællesskab og lære hinanden at kende på tværs af lejlighederne. 

Er I med til at udvikle pladsen? Så kan I også tilføje unikke detaljer, som er skræddersyet til jeres foreningen. Det kan være detaljer, som børnene i foreningen vil sætte pris på eller noget hvor forældrene ville bruge ekstra meget tid ude i haven. Har I for eksempel mange der ønsker en køkkenhave kan det gavne hele foreningen. 

Til sidst er det vigtigt, at nævne at beboerne også skal føle sig hjemme udendørs - det er derfor en god ide, at udearealerne er et sted hvor beboerne kan lære nyt, slappe af, dyrke deres interesser og vigtigst af alt, møde naboerne.